Kledingmaat 2 jaar

Het kiezen van de juiste kledingmaat voor een kind kan een uitdaging zijn, vooral als je kleding online koopt of te maken hebt met verschillende maatsystemen. Voor kinderen van twee jaar oud zijn er specifieke maattabellen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, die helpen om de perfecte pasvorm te vinden. In dit artikel bespreken we de verschillende maatsystemen, hoe je maten kunt omrekenen, en geven we handige maattabellen voor zowel jongens als meisjes van 2 jaar.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens
  • Bij Wehkamp kan je de juiste kleding of schoenmaat voor een kind van 2 jaar vinden

Bekijk hier alle maattabellen >>

Bekijk hier alle maten & omrekenen >>

De kledingmaat voor een kind van 2 jaar

In de Europese maatvoering worden de maten voor kinderen meestal aangegeven op basis van de lengte in centimeters. Voor een kind van 2 jaar varieert de lengte doorgaans tussen de 86 cm en 92 cm. De bijbehorende kledingmaat is dan ook vaak 86 of 92, afhankelijk van de bouw van het kind. Het is echter belangrijk om niet alleen naar leeftijd te kijken, omdat kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. De lengte, gewicht en bouw van het kind spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste maat.

Kledingmaat 2 jaar

Maattabellen voor jongens en meisjes

Hoewel de meeste kindermaatjes uni zijn, kan de pasvorm variëren afhankelijk van of de kleding specifiek voor een jongen of meisje is ontworpen. Hier is een algemene maattabel voor kinderen van 2 jaar oud:

Europese maattabel

Leeftijd Lengte (cm) Kledingmaat
2 jaar 86-92 cm 86-92

Voor jongens

Leeftijd Lengte (cm) Borstomtrek (cm) Taille (cm) Heupomtrek (cm) Kledingmaat
2 jaar 86-92 cm 52-54 cm 50-51 cm 53-55 cm 86-92

Voor meisjes

Leeftijd Lengte (cm) Borstomtrek (cm) Taille (cm) Heupomtrek (cm) Kledingmaat
2 jaar 86-92 cm 51-53 cm 49-50 cm 52-54 cm 86-92

Het verschil in metingen tussen jongens en meisjes is vaak minimaal op deze leeftijd, maar kan soms merkbaar zijn in de pasvorm van specifieke kledingstukken zoals broeken of jurken.

Amerikaanse naten vs. Europese maten

In de Verenigde Staten wordt het maatsysteem anders gehanteerd dan in Europa. In plaats van de lengte in centimeters, worden de maten in de VS vaak aangeduid met leeftijden. Een kledingmaat voor een kind van 2 jaar wordt in de VS vaak aangeduid als “2T” (2 Toddler). Dit komt redelijk overeen met een Europese maat 92, maar het kan soms verschillen per merk.

Amerikaanse en Europese maten omrekenen

Hieronder zie je een eenvoudige omrekentabel om Amerikaanse maten naar Europese maten om te zetten voor kinderen van 2 jaar oud:

Leeftijd Europese Maat Amerikaanse Maat
2 jaar 92 2T

Let op: Amerikaanse kledingmaten kunnen verschillen tussen merken. Soms kan een Amerikaanse maat iets groter of kleiner uitvallen, afhankelijk van de fabrikant. Het is daarom altijd handig om de specifieke maattabel van het merk te raadplegen, als dat beschikbaar is.

Tips voor het kiezen van de juiste maat

  1. Meet je kind op: Zorg ervoor dat je regelmatig de lengte, borstomtrek, taille en heupomtrek van je kind meet. Zo voorkom je dat je per ongeluk een te kleine of te grote maat koopt.
  2. Raadpleeg de maattabel: Elk merk kan zijn eigen maattabellen hebben. Kijk altijd naar de maattabellen die op de website van de winkel of het merk staan vermeld om te zien of ze afwijken van de standaardmaten.
  3. Houd rekening met groei: Kinderen groeien snel, vooral rond de leeftijd van 2 jaar. Als je twijfelt tussen twee maten, kies dan de grotere maat zodat de kleding langer meegaat.
  4. Let op het seizoen: Het type kleding dat je koopt (zomer- of winterkleding) kan ook van invloed zijn op de maatkeuze. In de winter is het vaak beter om iets ruimere kleding te kiezen om ruimte te geven voor laagjes.

Samenvatting

Het vinden van de juiste kledingmaat voor een kind van 2 jaar kan eenvoudig zijn als je weet waar je op moet letten. Het Europese maatsysteem baseert zich op de lengte van het kind, terwijl in de VS leeftijden worden gebruikt. Dankzij maattabellen en tips voor het omrekenen van maten, kun je eenvoudig de juiste kleding vinden, of je nu in een Europese of Amerikaanse winkel shopt. Onthoud dat het lichaam van elk kind uniek is, en dat je metingen de beste leidraad zijn om de perfecte maat te kiezen.

Plaats een reactie